Altair INSPIRE FOR FORMING

Kompletno okruženje za simulaciju izvlačenja.

Altair Inspire Form je kompletno okruženje za simulaciju izvlačenja koje dizajneri proizvoda i procesni inženjeri mogu efikasno koristiti za optimizaciju dizajna, simulaciju proizvodnje i smanjenje troškova materijala. Sa brzim i lakim modulom izvodljivosti, korisnici mogu analizirati delove za nekoliko sekundi kako bi predvideli mogućnost oblikovanja na početku ciklusa razvoja proizvoda. Automatsko krojna lista predlaže efikasan raspored razvijenog modela na namotaju ili tabli lima kako bi se povećala iskorišćenost materijala. Probni modul uključuje visoko skalabilni inkrementalni solver, koji pomaže korisnicima da ponavljaju i simuliraju višestepeno formiranje, sečenje i gubitak eleastičnih deformacija. Savremeni i intuitivni korisnički interfejsi čini proizvodnju visokokvalitetnih delova jednostavnojom i ekonomičnijom.

Ciljevi obuke:

Naučite kako da koristite Altair Inspire Form da brzo i pouzdano proverite mogućnost oblikovanja dela u ranoj fazi ciklusa dizajna vašeg proizvoda. Pomoću Altair Inspire Form-a možete vizualizovati potencijalne defekte, kao što je cepanje ili naborinje materijala, a zatim ih modifikovati da biste eliminisali defekte i poboljšali celokupni dizajn kako biste zatim generisali i analizirali različite koncepte dizajna. Predznanje nije neophodno.

Poglavlja koja se obrađuju u okviru kursa:
1. Introduction to Metal Forming Analysis
2. Inspire Form Get Started
3. Create and Modify Geometry
4. Feasibility Analysis – Prepare Model Geometry
5. Feasibility Analysis – Model Setup and Results
6. Die Face Design
7. Tryout Analysis – Model Setup and Results
8. Capstone Project

Vrijeme trajanja kursa:
16h

Inspire For Forming Tečaj

Kontaktirajte nas za ponudu i termin

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.